Meltdown Spectre kwetsbaarheid: Interhost Solutions neemt maatregelen.
< Terug

Meltdown & Spectre: veiligheidsproblemen met Intel Chips

Januari 8, 2018 - 3:27 pm
Intel vulnerability

Recent zijn twee veiligheidsproblemen ontdekt in processoren van voornamelijk Intel.  Deze worden Meltdown en Spectre genoemd.  Aangezien nagenoeg alle servers Intel processors gebruiken, zijn ook de servers van Interhost Solutions gecompromitteerd.

De problemen in de processors zorgen ervoor dat het in theorie  mogelijk is om   kwaadaardige software te  ontwikkellen die gevoelige informatie kan  losweken van andere processen of gebruikers waartoe normaal gezien die software geen toegang zou mogen toe krijgen omdat een processor zonder fouten dat niet toelaat.

Er zijn al updates uitgebracht door Microsoft en updates voor de Linux kernel. Interhost Solutions is tijdens het weekend van 6 Januari reeds gestart met het updaten van alle servers.

Het is wel zo dat deze updates een software fix leveren voor een hardware probleem is dus een impact hebben op de performance van de systemen. Onze eerste beoordeling van de situatie is dat het al bij al nog meevalt en dat er geen merkbare hinder op onze servers en web applicaties is, maar we houden het strak in de gaten. Indien we zouden merken dat bepaalde processen trager gaan lopen of dat de webresponse vertraagd zullen we zeker maatregelen treffen en extra resources voorzien.

Als u nog vragen heeft in dit verband, aarzel niet ons te contacteren.