< Back

Enkele tips voor het ontwerpen van uw mobiele website

December 4, 2014 - 1:58 pm

Volgens een recent rapport zijn er ondertussen meer als 60 miljoen mobiele surfers in de VS. De vooruitzichten voorspellen dat lokale mobiele zoekresultaten tot 35% van alle zoekresultaten in beslag zou nemen tegen 2013, met andere woorden het aantal mobiele surfers zal toenemen tot 1,7 miljard!

Het wordt dus dringend tijd om ook de mobiele versie van uw website onder de loep te nemen.


Tegen 2013 zal de mobiele versie van uw website evenveel omzet kunnen genereren als de huidige versie.
Mobiele websites/applicaties ontwikkelen vereist een nieuwe manier van denken.

Het merendeel van de websites heeft enkel een simpele webpagina nodig met een krachtige boodschap en het beschikbaar stellen van informatie over hun producten en services. Hieronder overlopen we enkele factoren waarbij u rekening moet houden bij het ontwerpen van de mobiele versie van uw website.

Eenvoudig Design

Mobiele surfers willen hun informatie makkelijk en snel binnen handbereik hebben, van mobiele websites wordt dan ook verwacht dat ze een eenvoudig design en navigatie hebben.
Zorg ervoor dat alle weergegeven informatie ordelijk, bereikbaar, bruikbaar en leesbaar wordt weergegeven.

Flickr

Mapquest

McDonalds

Nike

Sony

Godzilla

Grote en Volgorde
Een twede belangrijke factor waarmee u rekening dient te houden is de volgorde van de verschillende elementen afhankelijk van belangrijkheid en grootte van elk element op het scherm zoals bvb buttons, logos, etc.

American Outfitters

Cnet

Mashable

Grote van uw design
Met de beperkte rederings capaciteiten van smartphones moeten designers gebruik maken van lichte ontwerpen voor de laadsnelheid van de website optimaal te houden.

iA

Mailchimp

Mixx

Viget

Besluit

We citeren de CEO van Google “Mobile is GOOGLE’S #1 initiative going forward”. Deze statement geeft weer hoe belangrijk het mobiele web gaat worden.
Kortom; webdesigners moeten hun manier van denken aanpassen om de uitdagingen van de toekomst tegemoet te gaan!

Is uw website al geoptimaliseerd voor mobiel gebruik?